0 3 min 3 yrs

Goed kunstgras is bijna niet kapot te krijgen! Het is opgebouwd uit stevige en duurzame materialen en daardoor bestand tegen slijtage door intensief gebruik en weersinvloeden. Kunstgras van BuitenGewoon Kunstgras heeft dan ook niet voor niets een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Toch kan ook het beste kunstgras onverhoopt beschadigd raken. Maar kan dit dan nog wel worden gerepareerd? Jazeker! We vertellen u graag hoe.

OORZAKEN VAN BESCHADIGD KUNSTGRAS
Beschadigd kunstgras kan diverse oorzaken hebben. Zo kan een beschadiging ontstaan door blootstelling aan extreme hitte (behalve van de zon) of door brandende/verhitte voorwerpen die op het gras terechtkomen. Let dus op als u gaat barbecueën of bijvoorbeeld een vuurkorf aansteekt, want vallen er hete kolen of ronddwarrelende asdeeltjes op uw kunstgras, dan kan dit gaan smelten. Zorg er dus voor dat u altijd voldoende afstand houdt om zo verbrand kunstgras te voorkomen.

Een beschadiging kan ook ontstaan door een scherp voorwerp (bijvoorbeeld een mes, metalen tuinhark of een vallende tak van een boom) of chemische substanties zoals olie of verf. Het gevolg: een gat in uw kunstgras of vervelende vlekken.

HOE KAN IK MIJN KUNSTGRAS HERSTELLEN?
Is uw kunstgras beschadigd? Geen zorgen, u kunt dit nog herstellen! Natuurlijk is de grootte van de reparatie afhankelijk van wat de schade precies is, maar repareren lukt áltijd. U kunt dit zelf doen als u wilt. Hoe, leggen we u stapsgewijs uit.

Snijd het beschadigde deel er netjes uit, het makkelijkst is om een vierkant of rechthoekig deel eruit te snijden. Zorg er bij het uitsnijden bovendien voor dat er geen kunstgrasvezels afgesneden worden.
Lijm na het uitsnijden een nieuw stuk kunstgras met een lijmband of kunstgrastape tegen het oude kunstgras aan. Houd er wel rekening mee dat u een klein kleurverschil kunt zien. Na verloop van tijd zal dit verschil steeds minder worden.

TIP: Bestel bij de aanleg net wat meer dan nodig. Snijrestanten die overblijven na het leggen, kunt u uiteraard ook bewaren. Zo heeft u altijd wat van het juiste kunstgras over voor eventuele reparaties.

Mocht er iets aan de ondergrond veranderd zijn door bijvoorbeeld verzakking of door wortels van bomen, uitspoeling door extreme water hoeveelheden etc., dan kunt u het gras tijdelijk oprollen, de ondergrond aanpassen en vervolgens het gras weer uitrollen. Uw kunstgrasgazon is dan weer als nieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *