0 3 min 3 yrs

Naast het razend populaire keramisch parket, zijn ook betonlook tegels Vlaams-Brabant erg in trek. De vloertegels zien er uit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven je interieur direct een robuuste en stoere uitstraling. Ook bieden de tegels met betonlook veel voordelen boven een echte betonnen vloer.

Betonvloeren zijn niet meer alleen voor kelders of garages, maar ook voor kamers in huis. Ontwerpers van tegenwoordig houden van de industriële look, met strakke, eigentijdse lijnen en een nieuw decor, waarbij beton de perfecte achtergrond is. Betonvloeren kunnen in elke gewenste kleur worden gebeitst, gestempeld en gepolijst om een betegelde look te creëren.

Maar in plaats van het creëren van cement dat eruitziet als een tegel, is een keramische tegel die eruitziet als cement een betere optie! Er is wat te zeggen voor de populariteit van betonvloeren, maar betonlook tegels hebben enkele voordelen ten opzichte van een betonvloer.

Voordelen van betonlook tegels

Net als beton, is een betoonlook tegel extreem duurzaam. Het is ook water- en vlekbestendig, relatief goedkoop in vergelijking met veel andere vloeren opties, en beschikbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen.

Afgezien van het elimineren van de noodzaak voor afdichting, zijn hier enkele andere redenen waarom keramische betonlook tegels een betere keuze kunnen zijn:

  • Cement is zeer zwaar, vereist een goede ondersteuning en is alleen geschikt voor installatie op de begane grond van een gebouw. Keramische tegels zijn licht van gewicht en kunnen op meerdere plekken worden verwerkt, bijvoorbeeld ook aan de muur.
  • Het gieten en afwerken van een betonnen oppervlak dat er elegant en verfijnd genoeg uitziet voor een interieur is moeilijk en vereist vakkundige professionele arbeid – en niet elke betonnen aannemer kan deze service bieden. Betonlook tegels daarentegen zijn eenvoudig te installeren en hebben altijd een onberispelijke afwerking. Ook zijn ze goedkoper dan een betonvloer.
  • Het repareren van gebarsten cement is een moeilijk, duur proces – en kan er nooit zo goed als nieuw uitzien. In het geval van gescheurde tegelvloeren is reparatie gewoon een kwestie van omhoog trekken en vervangen.
  • Betonvloeren houden geen warmte vast, wat betekent dat het in de winter oncomfortabel is voor je blote voeten. Met keramische betonlook tegels heb je de mogelijkheid om vloerverwarming onder de vloer te installeren, die niet alleen goed aanvoelt op de voeten, maar de hele kamer kan verwarmen. Ook zijn betonlook tegels geschikt om over een bestaande vloerverwarming leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *